ANKET
Başkentte en iyi transfer sizce kim ?
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Türkiye Süper Ligi 2009-2010 Sezonu
Takım O P
1Bursaspor39
2Trabzonspor37
3Kayserispor37
4Fenerbahçe36
5Beşiktaş36
6Büyükşehir Bld.36
7Ankaragücü34
8Bucaspor34
9Konyaspor34
10Sivasspor34
11Gaziantepspor33
12Galatasaray33
13Kardemir Karabük33
14Gençlerbirliği32
15Kasımpaşa32
16Antalyaspor32
17Eskişehirspor31
18Manisaspor30
Detaylı İçin Tıklayınız
Video Haber
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uğur Yılmaz
GENÇ KAHRAMANLARIMIZ
17.03.2010 10:45
Meksika’da yapılan Gençler Dünya Şampiyonası sona erdi. 46 kilo Genç Bayanlarda Kübra Dürdane Çakır ve 73 kilo Erkeklerde Ozan Berken Bindak altın madalya kazandı.
 
Gençlerimiz toplamda 2 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya alarak takım halinde Dünya üçüncüsü, genel kategoride de Dünya ikincisi oldu.
 
1998 yılında İstanbul’da yapılan Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası’nda Milli Takımımız 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya almıştı. Genç Erkeklerde 78 kilogramda Yasin Baştuğ ve Genç Bayanlarda Ayşenur Taşbakan Dünya şampiyonu olmuş, gümüş madalya kazanan sporcumuz Emel Mazılı da 1. olan sporcunun doping yaptığı tespit edilince altın madalya kazanmış, böyle olunca Türkiye toplamda 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanmıştı.
 
Bunun haricinde önceden alınmış böyle bir başarı yok. 2008 yılında İzmir’de yapılan Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanabildiğimiz düşünülürse bu şampiyonada kazandığımız 2 altın madalyanın değeri çok daha iyi anlaşılır.
 
Bu durumu genele yayarsak Türkiye tüm kategorilerde başarılı sonuçlar alıyor. A Milli Takımımız tarihte bir ilke imza atmış ve Dünya Kupası Takımlar Şampiyonu olmuştu.
 
Spor tecrübeme dayanarak çıkışımızı bilinçli ve sistemli çalışmaya borçlu olduğumuzu söyleyebilirim. Ayrıca sürekli sıkletlerde bol alternatiflerin yaratılması, elektronik sisteme geçilmesi ve hakeme dayalı puanlama sisteminin büyük ölçüde sona ermesi, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin’in Dünya Tekvando Federasyonu yönetim kurulunda bulunması ve Ali Şahin’in çok tecrübeli bir teknik direktör olmasıyla da başarının elde edildiğini düşünüyorum.
 
Fakat bazıları tarafından kafaları karıştıracak değişik teoriler ortaya atılıyor. Bu teorileri ortaya atanlar neye dayanarak ya da hangi verilerle konuşuyorlar bilmiyorum.
 
Ama bir tek şunu yapmaya çalıştıklarından şüphem yok. Başarıyı karalamak.
 
Sözde muhalefet yapmak.
 
Ya kardeşim tabi ki muhalefet yapın. Muhalefet demokrasinin de gereğidir.
 
Ama muhalefet yapmak, gençlerimizin alın terini, emeklerini karalamakla olmaz. Bu yapılana da muhalefet denmez.
 
Bu yorumları yapanlar inanın spor hayatları boyunca bölge şampiyonu bile olamamıştır.
 
Neyse bu büyük spor adamlarının ürettikleri teorileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
Teoriler;
 
1) Tekvando branşını olimpiyatlardan çıkaracaklarmış.
 
2) Bunun sebebi ise Kore’den başka kimse şampiyon olamıyormuş, yani rekabet ve heyecan kalmamış.
 
3) Bunun için Kore önlemler alıyormuş.
                           
4) Kore bilerek şampiyonlukları Türkiye’ye ve diğer ülkelere kaptırıyormuş.
 
Evet. Dünya Şampiyonu olmak isteyen varsa hemen müracaatını yapsın, bu fırsatı kaçırmasın.
 
Böyle düşünenlere tavsiyem "Siz önce mutlaka bir doktora görünün".
 
 
Bu yazı toplam 855 defa okunmuştur
.
mühendis bey
uğur bey yazılarınızı ilgiyle takip ediyoruz. tekvando ve ülkemizde ihmal edilen diğer tüm branşların sizlerin sayesinde bir yerlere geleceğini umuyorum. başarılarınızın devamını diliyorum.
24 Mart 2010 Çarşamba 16:39
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI