Avrupa Halter Şampiyonası’nın üçüncü gününde, 62 kiloda yarışan Erol Bilgin, 1 altın, 2 gümüş madalya kazandı. Rus rakibi Sergey Petrosyan ile kıyasıya bir yarışa giren Bilgin, son haklar öncesinde ince bir taktik izlerken sırtladığı 135 kilo ile birinci oldu. İki sporcu aynı ağırlığı kaldırırken, Bilgin rakibinden 3 gram daha hafif kiloda yarıştığı için Avrupa şampiyonluğu unvanını kazandı.
Silkme müsabakasına 160 kilo ile başlayan Bilgin, bu kiloyu ilk hakkında kaldırdı. Bilgin, daha sonraki iki denemesinde 165 kiloda başarılı olamadı ve gümüşte kaldı. Genç sporcu, toplamda elde ettiği 295 kilo ile de yine gümüş madalya kazandı.
Sibel’den 2 gümüş, 1 bronz
Bayanlar 63 kiloda Sibel Şimşek; 2 gümüş, bir bronz madalya kazandı. Şimşek; koparmada 105 kilo ile gümüş, silkmede 121 kilo ile bronz, toplamda da 226 kilo ile gümüş madalyayı boynuna astı. Şimşek’in son hakkına gelmeden önce 130 kilo yazdırmak istemesi tartışmaya yol açtı. Hakemler, belirlenen süre içinde gelen bu talebi değerlendirmeyince süre ilerledi ve Sibel bitime 17 saniye kala 127 kilo için podyuma çıktı. Yarışma sonrasında, IWF ve hakemler Türk ekibinden özür diledi.
3 sporcu yarışacak
Şampiyonada bugün erkekler 69 kiloda Ekrem Celil TSİ 14:00, bayanlar 75 kiloda Sibel Altıntaş ile + 75 kiloda Gülden Nokta TSİ 16:00’da podyuma çıkacak.