|    GAZİ ÜNİVERSİTESİ YARI FİNALDE    |    FRİDEL'E ASTON VİLLA İZNİ    |    AROMA BEACH VOLLEY TAM GAZ    |    UEFA: "NİHAT'IN İŞİ ZOR"    |    İŞTE OY KULLANACAK 3.LİG KULÜPLERİ    |    ESKİŞEHİR'DE 2 MİLYON YTL BEKLENTİSİ!    |    KEZMAN PARİS'E GİDİYOR    |    MTK RÖVANŞINDA CLATTENBURG    |    MİLLİLERDE ÖMER ŞOKU    |    KALE YİNE VOLKAN'A EMANET!    |    AYKUT İSYAN ETTİ    |    CAPELLO İNGİLTERE'Yİ BIRAKIYOR    |    HAMBURG REAL MADRİD'İ GERİ ÇEVİRDİ    |    DE SANCTİS'İN FİYATI AÇIKLANDI    |    HEDEF ŞAMPİYONAYA KATILMAK    |

Bakan Başesgioğlu'ndan Aurelio'ya gönderme

Bakan, "milli takımda her ne kadar Türk vatandaşlığına geçmiş olsa da bir yabancının oynamasını pek tasvip etmiyorum" dedi.
Yazdır Tavsiye Et Haberleri Favorilerime Ekle

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, "Yabancı futbolcu kontenjanı ile ilgili benim şahsi fikrimi sorarsanız, açıkçası milli takımda her ne kadar Türk vatandaşlığına geçmiş olsa da bir yabancının oynamasını pek tasvip etmiyorum" dedi.

Başesgioğlu, Konya'daki programı kapsamında Vali Osman Aydın'a makamında yaptığı ziyarette, gazetecilerin spor gündemine ilişkin bazı sorularını yanıtladı.

Günlerdir tartışılan milli takımın turkuaz formayla sahaya çıkmasıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Başesgioğlu, milli takımda forma seçiminin Futbol Federasyonu'nun inisiyatifinde olan bir konu olduğunu, belirtti.

Daha önceki Futbol Federasyonu yönetiminin bu şekilde bir sözleşme imzaladığını, sponsor firmayla birlikte forma renklerinin o şekilde tercih edildiğini dile getiren Başesgioğlu, "Ardından da bu konu tartışmaya açıldı. Beğenenler var beğenmeyenler var. Ancak bundan önce sponsor firmayla olan sözleşmenin sağladığı avantajlara bakmamız lazım. Ancak bazı maçlarda kırmızı-beyaz, bazılarında turkuaz renk forma giyiliyor. Zannediyorum, Futbol Federasyonu bu konuyu yine değerlendirir, buna nihai olarak federasyon karar verecektir" diye konuştu.

Başesgioğlu, bu tartışmaların da ötesinde önemli olanın maçların kazanılması olduğunu vurguladı.
Bir gazetecinin Federasyondan yabancı futbolcu kontenjanının daraltılmasıyla ilgili yapılan açıklama hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine şunları kaydetti: "Bu, dünya sporunun üzerinde çalıştığı bir konu. Gönül ister ki milli takım da dahil kulüplerde bizim çocuklarımız oynasınlar, başarı kazansınlar. Ancak bir taraftan da Avrupa şampiyonalarında rakiplerin yabancı futbolcular oynatması bu rekabeti bozuyor. Yani burada kritik bir konu var. Öte yandan ülkemiz genç nüfusu olan bir ülke. Genç yeteneklerimiz var. Yabancı futbolcu kontenjanı ile ilgili benim şahsi fikrimi sorarsanız, açıkçası milli takımda her ne kadar Türk vatandaşlığına geçmiş olsa da bir yabancının oynamasını pek tasvip etmiyorum. Bu sadece futbola değil basketbol, voleybol gibi diğer branşlara da sirayet etti. Bu neticede bizim çocuklarımız önünü kesen bir hadise... Ancak spor da bir yarışma işi, bunun için de uzun vadeli yatırım gerekli. Gündelik başarılardan öte kulüplerimizin alt yapıya önem vererek yıldız sporcular yetiştirmesi gerekir."


 

YORUMLAR ( 0 ) YORUM EKLE
  • KÖŞE YAZARLARI
  • TÜM YAZARLAR
Atilla Türker
Yusuf Yalkın
Nezir Önal
Doğan Ersavaş
Murat Tarhan
Uğur Yılmaz
Serdar Eler
Orhan Kılıç
  • ÜYELİK
Kullanıcı
Şifre
Hatırla
Üye ol | Şifre Hatırlatma