|    GAZİ ÜNİVERSİTESİ YARI FİNALDE    |    FRİDEL'E ASTON VİLLA İZNİ    |    AROMA BEACH VOLLEY TAM GAZ    |    UEFA: "NİHAT'IN İŞİ ZOR"    |    İŞTE OY KULLANACAK 3.LİG KULÜPLERİ    |    ESKİŞEHİR'DE 2 MİLYON YTL BEKLENTİSİ!    |    KEZMAN PARİS'E GİDİYOR    |    MTK RÖVANŞINDA CLATTENBURG    |    MİLLİLERDE ÖMER ŞOKU    |    KALE YİNE VOLKAN'A EMANET!    |    AYKUT İSYAN ETTİ    |    CAPELLO İNGİLTERE'Yİ BIRAKIYOR    |    HAMBURG REAL MADRİD'İ GERİ ÇEVİRDİ    |    DE SANCTİS'İN FİYATI AÇIKLANDI    |    HEDEF ŞAMPİYONAYA KATILMAK    |

Flaş.. Futbolda bir skandal daha..

PFDK eski Başkan Vekili yürüten Recep Ö., alınan kararlarda usulsüzlük yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.
Yazdır Tavsiye Et Haberleri Favorilerime Ekle

Haluk Ulusoy döneminde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Prosfesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) Başkan Vekilliği görevini yürüten Recep Ö., alınan kararlarda usulsüzlük yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.
Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekiplerinin Çevre ve Orman Bakanlığı ile DSİ'ye düzenlediği 'Simsar Operasyonu'nun altından, futbol camiasını sarsacak iddialar ortaya çıktı. Emniyet güçlerinin Çevre ve Orman Bakanlığı ile DSİ'de yapılan yolsuzlukları saptamak amacıyla kayıt altına aldığı telefon görüşmelerinde futbol camiasını yakından ilgilendiren usülsüzlüklerin saptandığı öğrenildi. Yolsuzluk operasyonu sırasında telefon kayıtlarını dinleyen emniyet güçleri, futbol ile ilgili beklemedikleri bilgilere ulaştı. Haluk Ulusoy döneminde PFDK Başkan Vekili olarak görev yapan Recep Ö.'nün telefonlarını dinleyen Ankara emniyeti, disiplin kurulunda alınan kararlarda usülsüzlük yapıldığını telefon kayıtlarıyla tespit ederek Recep Ö.'yü gözaltına aldı. Recep Ö.'nün gözaltına alınmasıyla ilgili olarak PFDK'nın aldığı kararlarda, bazı cezaların veriliş ve kaldırılış biçiminin hukuka uymadığı, baskı ile ceza verilip, torpille ceza kaldırıldığı gibi iddialar yer alıyor. Bir dönem Fenerbahçe Asbaşkanlığı da yapan Recep Ö.'nün Ankara Emniyeti'nde sorgusu sürüyor.
Recep Ö.'nün Ali Şen döneminde Fenerbahçe Kulübü'nde yöneticilik yaptığı da öğrenildi. Aziz Yıldırım'a verilen 1 yıllık cezanın 5 aya indirilmesini de o dönem skandal olarak nitelendirmişti.
Buna benzenr bir uygulama İtalya'da yaşanmış ve telefon kayıtları sonrasında ortaya çıkarılan şike belgeleri sayesinde Juventus, küme düşürülerken aralarında Milan, Lazio, Fiorentina, Reggina gibi takımların bulunduğu kulüplere puan silme cezası verilmişti.

YORUMLAR ( 0 ) YORUM EKLE
  • KÖŞE YAZARLARI
  • TÜM YAZARLAR
Atilla Türker
Yusuf Yalkın
Nezir Önal
Doğan Ersavaş
Murat Tarhan
Uğur Yılmaz
Serdar Eler
Orhan Kılıç
  • ÜYELİK
Kullanıcı
Şifre
Hatırla
Üye ol | Şifre Hatırlatma