Euroleague B Grubu’nda yer alan Efes Pilsen 6. haftada deplasmanda karşılaştığı Aris TT Bank’a 67-64’lük skorla mağlup oldu.
Mücadeleye Dimitrios Tsaldaris’in üçlüğü ile başlayan Aris TT Bank, Sconnie Penn’in basketine Jeremiah Massey ve Dimitrios Tsaldaris ile karşılık vererek farkı 5 sayıya çıkardı (7-2). Drew Nicholas ve Kerem Gönlüm’ün basketleri ile dengeyi kuran Efes Pilsen ise 5. dakikayı 8-6’lık skorla geçti. Jeremiah Massey’in basketine Andre Hutson ve Ermal Kurtoğlu ile yanıt veren temsilcimiz Ender Arslan’ın üçlüğü ile 9. dakikayı 13-15 önde geçti. Ev sahibi ekip Lazaros Agadakos ile serbest atış çizgisinden sayı bulsa da, Ermal Kurtoğlu’nun basketi ile Efes Pilsen ilk periyodu 14-17 önde tamamladı.
İkinci periyoda Ermal Kurtoğlu’nun basketi ile başlayan Efes Pilsen farkı 5 sayıya kadar çıkardı (14-19). Lazaros Agadakos ile ilk sayılarını kaydeden Aris TT Bank karşısında iyi oyununu sürdüren lacivert beyazlılar Kerem Gönlüm ve Sconnie Penn ile basketler bularak 15. dakikayı 17-24’lük skorla geçti. Hanno Mottola’nın üst üste bulduğu basketlerle toparlanan Aris TT Bank, Jeremiah Massey’in de katkısıyla farkı açtı. İyi savunma yapan Aris TT Bank, temsilcimiz karşısında 15-1’lik seri yakaladı ve ilk yarıyı 32-25 önde tamamladı.
İkinci yarıya Efes Pilsen Kenny Gregory’nin basketi ile başladı (32-27). İlk sayılarını Jeremiah Massey’in üçlüğü ile bulan Aris TT Bank, Bracey Wright - Terrel Castle ikilisinin üst üste buldukları basketlerle 6-0’lık seri yakaladı ve farkı da 9 sayıya çıkardı (38-27). Boyalı alanda Loren Woods ile etkili olan Efes Pilsen ise ABD’li oyuncu ile üst üste sayılar bularak skoru 38-31’e getirdi. Dimitrios Tsaldaris’in basketi ile farkı korumayı başaran Aris TT Bank, Terrel Castle’in serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla skoru 42-31’e getirdi. Efes Pilsen Kerem Gönlüm ve Ender Arslan ikilisi ile basketler bulsa da, Bracey Wright ve Reyshawn Terry ile temsilcimize karşılık veren Aris TT Bank farkı çift haneli sayılarda tutmayı başardı (45-35). Son dakikada Loren Woods ve Drew Nicholas ile 4 sayı üreten Efes Pilsen son periyoda 45-39 geride girdi.
Final periyoduna Drew Nicholas’ın basketi ile başlayan Efes Pilsen farkı da 4 sayıya indirdi (45-41). Top kayıpları yapan temsilcimiz karşısında Reyshawn Terry ile basketler bulan Aris TT Bank ise 32. dakikayı 48-41’lik skorla geçti. Boyalı alanda Ender Arslan ve Andre Hutson ile etkili olan Efes Pilsen, Reyshawn Terry’nin basketine Drew Nicholas’ın üçlüğü ile yanıt verdi. Normal sürenin son 5 dakikasına 52-48’lik skorla geçen Efes Pilsen, Ender Arslan’ın üçlüğü ile farkı 1 sayıya kadar indirdi. Lacivert beyazlılar normal sürenin son 2:45 dakikasına 52-51’lik skorla girdi. Reyshawn Terry’nin serbest atış çizgisinden bulduğu sayılara, Loren Woods ile karşılık veren Efes Pilsen normal sürenin son dakikasına 54-53’lük skorla girdi. Bracey Wright’ın basketleri ile Aris TT Bank son dakikaya 60-55 önde girdi. Son dakikada Sconnie Penn ile kullandığı atışta isabet bulamayan Efes Pilsen karşısında taktik faulleri Bracey Wright ile değerlendiren Aris TT Bank skoru 40 saniye kala 62-55’e getirdi. Andre Hutson ile basket faulden 3 sayı çıkaran Efes Pilsen, yapılan centilmenlik dışı faul sonrasında Drew Nicholas ile üçlük buldu ve normal sürenin son 24.8 saniyesine 62-61’lik skorla girdi. Bitime 20 saniye kala Terrel Castle ile serbest atışlardan sayı üreten Aris TT Bank skoru 64-61’e getirdi. Taktik faul yapan Aris TT Bank karşısında Ender Arslan ile sayı bulan Efes Pilsen bitime 14.4 saniye kala farkı tekrar 2 sayıya indirdi (64-62). Bracey Wright ile serbest atışların birini değerlendiren ev sahibi ekip skoru 65-62’ye getirdi. Drew Nicholas ile taktik faullerin ikisini de değerlendiren temsilcimiz son 8 saniyeye 65-64’lük skorla girdi. Bracey Wright ile serbest atış çizgisinde 2/2 isabet ile oynayan Aris TT Bank farkı 3 sayıya çıkardı. Son hücumda Drew Nicholas ile kullandığı üçlüğü değerlendiremeyen Efes Pilsen mücadeleden de 67-64 mağlup ayrıldı.
SALON: Palais Des Sports
HAKEMLER: Juan Carlos Mitjana (İspanya), Gianpaolo Cicoria (İtalya), Jakub Zamojski (Polonya)
ARIS TT BANK (67): Terrel Castle 6 (2 ribaund, 1 asist), Reyshawn Terry 3 (1 ribaund), S. Serphinas (1 ribaund, 1 asist), Bracey Wright 20 (6 ribaund), G. Kalaitzis (1 top çalma), Savvas Illiadis (2 ribaund), Hanno Mottola 6 (1 ribaund, 1 asist), Jeremiah Massey 13 (13 ribaund, 2 asist), L. Agadakos 3 (1 ribaund), Dimitrios Tsaldaris 7 (2 ribaund, 4 asist)
EFES PİLSEN (64): Drew Nicholas 15 (3 ribaund, 2 asist, 3 top çalma), Sconnie Penn 5 (1 asist), Loren Woods 8 (7 ribaund, 1 asist), Kenny Gregory 2 (1 ribaund), Mustafa Abi (1 asist), Kerem Gönlüm 6 (10 ribaund, 1 asist), Serkan Erdoğan (2 ribaund), Ermal Kurtoğlu 8 (7 ribaund), Ender Arslan 11 (1 ribaund, 4 asist), Andre Hutson 9 (6 ribaund, 2 asist)
1.PERİYOT: 14-17
2.PERİYOT: 18-8
3.PERİYOT: 13-14
4.PERİYOT: 22-25