Banvitspor Başkanı Özkan Kılıç, Efes Pilsen maçında hakem kurbanı olduklarını belirterek, müsabakanın hakemlerini mahkemeye vereceklerini söyledi.
Kulüp Başkanı Özkan Kılıç, pazar günü kendi sahalarında oynadıkları Efes Pilsen maçının normal süresinin 77-77 sona erdiğini, ancak müsabaka hakemlerinin maçı gereğinden fazla uzattığını ifade etti. Kılıç, "Hakemler Banvitspor'un hakkını yedi. Müsabakanın üç hakemini de mahkemeye veriyoruz. Hakemlerden Fatih Söylemezoğlu, Sami Özel ve Sencer Yılmaz'ı Banvit'in maçlarında görmek istemiyoruz. Dün canlı yayında 70 milyonun göz önünde Banvitsporun hakkını göz göre göre hakemler yedi. Banvit gibi büyük bir spor camiasına büyük haksızlık yapıldı. Maç istatistikleri ortada canlı yayında milyonlarca spor sever Banvit'e yapılan haksızlıkları gördü. Kulübün telefonları susmadı, bu haksızlıklara karşı bize hakemleri, maçı yargıya taşıyoruz. Avukatlarımız hazırlıkları yaptı bu maçın hakemleri Türk basketbol liglerine kara bir leke oldular. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. İlk yarısı 40-26 Banvit'in üstünlüğü ile biten maç normal süresi de 77-77 barebere biterken hakemler uzatlamalarda büyük hatalar yaptılar.
Hakemler oyuncularımıza ve baş antrönörümüz Selçuk Ernak'a hakaretler etti. Canlı yayında bunu herkes gördü. Banvit büyük haksızlığa uğradı" dedi.