|    "FUTBOLDAN MEMNUNUM"    |    "KALECİ ARIYORUZ"    |    KADIKÖY'DE GÜİZA SAHNE ALDI: 2-1    |    GALATASARAY SESSİZ: 0-0    |    MATUZALEM VE LİCHTEİNER LAZİO'DA    |    TANJEVİÇ NEFES ALDIRMIYOR    |    VEGA DENİZLİSPOR'DA    |    İŞTE HACETTEPE'NİN LOGOSU    |    FATİH TERİM 19 AĞUSTOS'U BEKLİYOR!    |    ZENİT'TE KAN KAYBI DEVAM EDİYOR    |    YOZGAT CUP'DA TOKAT LİDER    |    CRESPO INTER'DE KALACAK!    |    BURHAN COŞKUN SAMSUNSPOR'DA    |    AMERİKA ŞOKTA.. LEBRON SAKATLANDI.    |    "İLK HAFTALARI ATLATMALIYIZ"    |

Gelmiş geçmiş en iyi 3. güreşci

Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, FILA tarafından tüm zamanların en iyi 100 güreşcisi listesinde üçüncü sırada yer aldı.
Yazdır Tavsiye Et Haberleri Favorilerime Ekle

AK Parti Sivas Milletvekili Avrupa, Dünya ve olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya, FILA (Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği) tarafından açıklanan tüm zamanların en iyi 100 güreşcisi listesinde üçüncü sırada yer aldı.

FILA'nın, gençler ve büyükler kategorilerinde, kıta şampiyonaları ve dünya şampiyonaları ile olimpiyat oyunlarında kazanılan madalyaları dikkate alarak oluşturduğu listeye göre, Rusya'nın efsanevi güreşcisi Aleksander Karalin, kariyerinde elde ettiği 30 altın, 2 gümüş madalyayla ilk sırada yer aldı.

FILA sıralamasında ikinciliği, kariyerinde 23 altın, 9 gümüş, 2 bronz madalyası bulunan Kübalı Milian Hector elde ederken, Hamza Yerlikaya 23 altın, 4 gümüş, 3 bronz madalyayla üçüncü sırada gösterildi.

İLK 100 ARASINDA 4 TÜRK

FILA tarafından açıklanan tüm zamanların en başarılı 100 güreşcisi listesine Türkiye'den Hamza Yerlikaya'nın yanısıra Nazmi Avluca, Aydın Polatçı ve Mahmut Demir de girmeyi başardı.

Kariyerinde 9 altın, 4 gümüş, 7 bronz madalya bulunan Nazmi Avluca sıralamada 49. olurken, Aydın Polatçı 9 altın 4 gümüş, 4 bronz madalyayla 51., Mahmut Demir ise 8 altın, 3 gümüş, 5 bronz madalyayla 67. olarak listeye girdi.

FILA istatistiklerine göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 10 güreşcisi şöyle:

1- Aleksander Karalin (Rusya) 30 altın, 2 gümüş
2- Milian Hector (Küba) 23 altın, 9 gümüş, 2 bronz
3- Hamza Yerlikaya 23 altın, 4 gümüş, 3 bronz
4- Bruce Baumgartner (ABD) 22 altın, 9 gümüş, 4 bronz
5- Valentin Jordanov (Bulgaristan) 21 altın, 1 gümüş, 3 bronz
6- Sergey Beloglasov (Sovyetler Birliği) 21 altın, 2 gümüş
7- Saori Yashida (Japonya) 19 altın
8- Bouvaisar Saitiev (Rusya) 18 altın, 1 gümüş, 1 bronz
9- Ascey Aguilera Filiberto (Küba) 17 altın, 3 gümüş, 3 bronz
10- Leri Chabelov (Rusya) 17 altın, 3 gümüş, 2 bronz

 

 

YORUMLAR ( 0 ) YORUM EKLE
  • KÖŞE YAZARLARI
  • TÜM YAZARLAR
Yusuf Yalkın
Nezir Önal
Atilla Türker
Doğan Ersavaş
Murat Tarhan
Uğur Yılmaz
Serdar Eler
Orhan Kılıç
  • ÜYELİK
Kullanıcı
Şifre
Hatırla
Üye ol | Şifre Hatırlatma